Näitus „Sada aastat olümpiaraamatuid“

Näitus „Sada aastat olümpiaraamatuid“

Juulikuus (3.-30. juuli) saab  Palamuse O. Lutsu Kihelkonnakoolimuuseumi koolimaja II korrusel vaadata kauaaegse spordiajakirjaniku Tiit Lääne koostatud näitust „Sada aastat olümpiaraamatuid“. Näituse koostaja on valinud eksponeerimiseks põnevama osa oma aastakümnete jooksul kogutud raamatukogust, milles sisaldub enam kui 300 olümpiaraamatut 15-st riigist.

Nii on võimalik näha ka kõige väiksemat ja kõige suurem olümpiaraamatut. Esimene neist on 1979 ilmunud 74 grammi kaaluv ja mõõtmetega 5,5 x 8,0 cm 264 leheküljeline „Olimpiski gloobus“. Mahukam aga 1924 Pariisi suvemängude ja Chamonix talimängude ametlik raamat, mille mõõdud 25,5 x 35,0 cm ja 852 lehekülge kaalub kokku 4,5 kilogrammi.

Näitus annab põneva ülevaate olümpiaraamatute sajandist, kus huviline võib kogeda nii taasavastamise rõõmu kui leida mõndagi uut ja huvitavat. Ja põnevat avastamist peaks see pakkuma ka spordivõõrale näituse külastajale.

Näituse kuraatori tuurile oodatakse kõiki huvilisi reedel, 21. juulil kell 12.

 

Related posts

Maalimise töötuba

Maalimise töötuba juhendab Kätrin Beljaev Kestus 1,5 – 2h Töötoas saab osaleda kuni 10 inimest Registreerimine 7760514 või info@palamusemuuseum.ee Töötoas kasutame 24 x 30 cm väikeseid maalialuseid ja akrüülvärve. Juhendajal on ette valmistatud mõned inspiratsioonivariandid, aga soovi korral võib ka ise välja printida tavalisele koopiapaberile mõne detaili, mida oma maalil kasutada. Detaili all mõeldakse

Muuseumiöö “Öös on vabadust”

Ühel maikuu laupäeval aastas avavad mäluasutused enda uksed erilisel ajal, et tähistada üle-euroopalist muuseumiööd. Erinevalt rahvuslusest, identiteedist, lõimumisest, sotsiaalsest kihistumisest jm on vabaduse teema meile kõigile oluline! Sel aastal on muuseumiöö teemaks „Öös on vabadust“, mis  aitab igaühel meist mõtestada ja jagada nii oma kui ka meie lugu. See omakorda sobib hästi kokku kultuuririkkuse aastaga! Palamuse