10.-25. oktoober Palamuse muuseumis aardejaht

10.–25. oktoobrini peetakse Eestis laste ja noorte muuseumide festivali „Avatud mänguväljad”, millel osaleb ka Palamuse muuseum.

Festival toimub kuuendat korda ja tänavu toetub see Eesti rahvajutu ja digikultuuri teema-aastale. Seepärast sai festivali alapealkirjaks „Ajahäkkerid!”.

Muuseumide ettevalmistatud mängud on mõeldud eri vanuses lastele. Iga muuseum lahendab teema erinevalt: kus saab nutimängu või mängulehti kasutades iseseisvalt mängida. Palamuse muuseum koostas kolmanda taseme, st 6–11-aastastele lastele mõeldud mängu ja see on muuseumis saadaval nii paberil kui ka nutimänguna.

Legendi järgi on siiamaani leidmata üks eriline aare, mille leidmiseks on olemas kaart, kirst ja üks raamat. Raamatust selgub, kuhu aare on peidetud.

Nutimängu mängimiseks tuleb laadida alla äpp LoQuiz.  Mängu saab avada QR-koodiga muuseumis kohapeal. Lisaks saab festivali ajal Lasteekraani otsimismängu mängida. Näitusele pääseb muuseumipiletiga.

Festivali põhjalikuma kava ning mängudega on võimalik tutvuda www.avatudfestival.ee

Toredat avastamist!

 

Related posts

Ehtenõela tegemise töötuba

Tähelepanu! Ehtenõela töötuppa on vajalik eelregistreerimine! 7760514 või info@palamusemuuseum.ee Enamik Kadi Veesaare töid saavad alguse hetkest, emotsioonist või mälestusest, mis tekitavad vastupandamatu soovi neid kinni püüda ja jäädvustada. See püüe materialiseerida midagi, mis oma olemuses on nii immateriaalne, tabamatu ja mööduv, tundub kohati lausa võimatu. Ometi teeme seda ühel või teisel viisil kõik- tihtipeale

Kevadpühade tähistamine Palamuse muuseumis

Juba vanasti värviti mune siblulakoortega, kaselehtedega, madaraga ja kohvipaksuga. Hilisemal ajal on tulnud kasutusele vesivärvid ja munalakid. Preaegu on populaarsust kogumas vesipildid ja kleepsud. Palamuse muuseumis räägime kevadpühade erinevatest nimetustest ja kombestikust, mängime erinevaid rahvamänge ja loomulikult värvime sibulakoortega pühademune! NB! Võta kaasa palun toores muna, mille saab pärast värvituna kaasa.

Ehtenäitus ILMAVÕSA RAJALEIDJAD

Näituse nimi: “Ilmavõsa rajaleidjad e. raskelt läbitav tihnik” Osalejad: Kadi Veesaar, Marita Lumi, Kätrin Beljaev Näituse teemaks on infokülluses orienteerumine ja kõikide ülesannete vahel laveerimine tänapäevases üleküllastunud inforuumis. Me liigume rööprähklejatena igapäevaste ülesannete vahel olles ettevõtja, ema, õppur, ravitseja, kunstnik, abikaasa jne. Selles kiire elutempoga maailmas seisame sageli silmitsi väljakutsetega, kuidas hallata mitmeid rolle